Stap Uit jouw verhaal en zie waar je staat!
 

Over mij

Mijn naam is Diana Klein en woon in Gennep. Ik heb 3 prachtige kinderen en leef samen met mijn partner en levensmaatje Corné.

In mij zit een sterk verlangen om een beweging naar binnen te maken. In de beweging naar binnen ervaar ik contact met mezelf, mijn lijf en mijn mogelijkheden en beperkingen. Ik voel mijn verlangen en behoeften. Ik kom er de behoefte aan contact met de medemens tegen, mijn behoefte aan zelfregie, een diepgeworteld verantwoordelijkheidsgevoel voor de mens, de aarde en rechtvaardigheid. In contact met mijzelf ervaar ik plezier, speelsheid, geniet ik volop en voel ik veerkracht.

 

Opleiding & scholing

Opgeleid als psychiatrisch verpleegkundige (Vincent van Gogh, 1994), pedagoog (HAN, 2010), praktijkondersteuner GGZ (HAN, 2017) en gecertificeerd natuurcoach (Innersteps, 2019).

Geschoold op diverse gebieden: autisme, omgaan met rouw bij kinderen (Kombas, 2017), geweldloze communicatie (Karel Salet, 2018) traumabegeleiding, burn-out & spanningsklachten, leefstijlbegeleiding.      

 

Ontstaan van Stap Uit Natuurcoaching

Voorjaar 2017 kocht ik mijn travelbike of gewoon op zijn Nederlands; mijn vakantiefiets. Voor mij als leek in de wereld van de fietsvakantie ging er een wereld open. Snel na aanschaf van de fiets volgden de tassen en een lichtgewicht tent, zodat er ook gekampeerd kon worden. Een logische stap omdat kamperen een grote liefde van mij is.              

(H)Eerlijke ervaringen volgden! Simpel leven, open zintuigen, dag en nacht buiten, in beweging, zonder plan de dag in, contact met mijn behoeften, contact met mijn beperkingen. Daar naar leven! Niet alleen op de fiets, maar juist ook in de gewoonte van alledag. 

Een zaadje was gepland. Ik begon me af te vragen of ik anderen zou kunnen helpen door ze kennis te laten maken met deze simpele manier van leven en buiten bewegen. In contact zijn met de kracht van eenvoud, het principe van "less is more", de rustgevende en helende werking van buiten zijn in de natuur.             

Opgeleid als psychiatrisch verpleegkundige, pedagoog en inmiddels werkzaam als praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts, ben ik dagelijks bezig met de geestelijke gezondheid van mensen. Jong en oud.

 

Op zoek naar een brug tussen beide werelden

Zoekend naar die vorm kwam de inspirerende opleiding tot natuurcoach van Innersteps op mijn pad. Deze opleiding, mijn 30 jaar ervaring, ontwikkeling als werker in de GGZ én mijn eigen levenservaringen zijn uiteindelijk leidend geweest voor de start van Stap Uit Natuurcoaching.